O oboru, který má nejen velkou budoucnost, ale i současnost, jsme si povídali s Tomášem Vránkem, zakladatelem společnosti ICE Industrial Services, která se stala IBM Firmou roku 2022 Hlavního města Prahy.

Z názvu firmy nemusí být úplně jasné, čemu se věnujete. Pojďme to vysvětlit…
My pomáháme výrobním firmám zvyšovat jejich efektivitu a teď v poslední době jsme se zaměřili i na stavebnictví. Snažíme se zvyšovat efektivitu pomocí automatizace, robotizace a digitalizace.

To jsou dosti široké oblasti. Pojďme uvést nějaký konkrétní příklad…
My pomáháme zautomatizovat ty činnosti v průmyslu, které jsou opakované, náročné, ohrožující zdraví zaměstnanců a snažíme se vrátit lidem kreativní práci a takovou práci, kterou by měly dělat stroje, vrátit strojům. Tam, kde zaměstnanec podává něco celý den zespoda nahoru, tak to by v roce 2022 měl dělat robot a naopak člověk by měl pomoci programovat a udržovat toho robota. Lidé si to představují příliš složitě, moderní programování robotů je velmi uživatelsky přívětivé a není to vzdálené nějakým složitějším počítačovým hrám, kde je třeba se něco naučit, ale potom to člověku dá kreativní práci a není tím strojem. To je přidaná hodnota, kterou bychom chtěli vrátit technickým týmům, protože vidíme, že Češi mají techniku v genech a já jsem v životě byl součástí stovek projektů a řada týmů byla složena z Čechů, kteří jsou v oboru automatizace považováni za jedny z nejlepších expertů. To, co dáváme klientům je, že přidáme takové moderní stroje a řešení, že už nemusí výrobu řešit moderními otroky v podobě agenturních zaměstnanců z Mongolska a podobně, což nám v roce 2022 nepřijde úplně dlouhodobě udržitelný způsob výroby.

Pro každou firmu musíte mít vlastní řešení, nebo funguje systém nějakých modulů?
Rádi bychom měli moduly, protože by to bylo levnější a jednodušší, ale to nikdy nefunguje. Každá naše linka, každý náš výrobní stroj je přesně na míru. Jedna z našich nejsložitějších výrobních linek byla kompletní výroba loketních opěrek pro Volkswagen Golf, která se skládala ze třiceti samostatných strojů, které mezi sebou předávaly díly buď roboticky nebo pomocí dopravníků. Zároveň to výrazně zvyšuje kvalitu dílů, protože každý vyrobený díl má svůj rodný list, který definuje jeho kvalitu a zároveň to umožňuje řídit výrobu. Zákazníci mají správná data, která můžou vyhodnocovat. My jim dáváme informace o výrobě, na základě kterých můžou dělat manažerská rozhodnutí, které on-line nahrají do strojů, které na to reagují.

Jak dlouho to trvá, než firmě připravíte odpovídající řešení?
Takový typický projekt trvá řekněme tři čtvrtě roku. Začíná nějakou analýzou, kdy implementujeme našim zákazníkům takzvanou štíhlou výrobu, kdy se snažíme, aby proces byl co nejplynulejší. Na základě toho uděláme návrh, studii proveditelnosti, 3D model stroje, který potom konstrukce zkonstruuje, výroba vyrobí, programátoři naprogramují řídicí software, pak se to celé postaví a provede se zkušební provoz, který se ladí. Zákazníci mají nějaká očekávání na rychlost výroby, často linka vyrábí také nepřetržitě. Na příkladu linky na loketní opěrky jsme ušetřili pětatřicet agenturních pracovníků na třech směnách, ušetřili jsme závodu 75 % místa, kdy ta linka je velmi subtilní oproti jednotlivým manuálním pracovištím. Linka dokáže vyrábět až 2 000 opěrek denně, což je řekněme pětinásobné zvýšení rychlosti výroby.

Jak jste velká firma?
Teď máme zhruba dvě stě lidí, z toho je sedmdesát programátorů. Jsme největší tým programátorů automatizace v republice. Máme zhruba čtyřicet konstruktérů, čímž jsme také jedním z největších konstruktérských týmů. Máme řadu výrobních techniků, instalačních techniků a projektových specialistů. Děláme zhruba sto projektů různých velikostí ročně. Máme obrat 400 milionů korun.

Jaká výzva Vás čeká v nejbližší době?
Teď nás určitě čeká velká výzva v podobě automatizace stavebnictví, kdy jsme investovali 50 milionů korun do vývoje vlastní tiskárny a rádi bychom se prosadili s 3D tiskem betonových struktur, počínaje ochrannými a bezpečnostními prvky proti terorismu, pro ochranu obyvatel a i do války. Dále je to dotažení projektu 3D tisku budov a vytištění první zkolaudovatelné budovy v České republice, a potom industrializace stavebnictví. Využití našich zkušeností, které jsme nabyli v průmyslu a jejich a aplikace do stavebnictví, to je běh na dlouhou trať. Jsme zakládajícím členem Národního centra Stavebnictví 4.0. Jsem tam jako strategický lídr pro digitalizaci a automatizaci stavebnictví. Je to dlouhodobá vize, ale pokud nemáte vizi a nemáte kam směřovat, tak nebudete směřovat nikam.