Je obrovskou radostí vidět, kolik skvělých, úžasných projektů v České republice máme

12.7.2023

Podnikatelské soutěže jsou na prahu dospělosti. Právě otevíráme 18. ročník, a tak jsme se těch úspěšných z řad firem i živnostníků z předchozích let zeptali, co oni plánovali ve svých 18ti letech, co z toho se jim splnilo, jak se jim daří dnes a co jim přinesla účast v soutěži Firma roku a Živnostník roku. Inspirujte se a čtěte rozhovory s vítězi v rubrice Příběhy úspěšných.  

Společnost BioHealing se zabývá vývojem inovativních perinatálních léčivých produktů. V loňském roce se stala v Ostravě nejen krajským vítězem soutěže Firma roku, ale v prosinci pak na Žofíně také celorepublikovým šampionem! A tak jsme se u příležitosti zahájení 18. ročníku podnikatelských soutěží zeptali mimo jiných pochopitelně také ředitelky BioHealingu Ivety Schmiedové.

Letošní ročník se nese v duchu plnoletosti. Jaké životní plány jste měla v 18 letech vy?
Když jsem byla menší, tak jsem chtěla být revolucionář. 😊 V 18 jsem se chtěla věnovat medicínským oborům, zjistit, jak funguje lidské tělo a pomáhat lidem žít dlouhý a zdravý život.

Splnilo se vám něco z toho?
Myslím, že mé sny a plány se daří docela hezky naplňovat.

Jaké byly začátky vašeho podnikání?
Jak říká s oblibou náš zakladatel Michal Zahradníček, jsme na dobrodružné výpravě a nemáme mapu. Tohle přesně vystihuje to, když děláte něco převratného a jste v tom první.

Jakého úspěchu v podnikání si nejvíce ceníte?
Největším úspěchem je každý pacient, kterého jsme pomohli zahojit a vrátit zpět do běžného života.

Kdo vám v životě/podnikání nejvíce pomohl?
V BioHealingu jsme skvělý tým, který funguje jako dobře namazaný stroj, díky tomu dokážeme dělat převratné, zcela unikátní věci. Samozřejmě je mi obrovskou oporou má rodina, bez jejich podpory by to šlo jen těžko.

Co je vaše motto?
Naše biotechnologie umožňují darovat život dvakrát

Jaké byly vaše nejtěžší chvíle v podnikání?
Občas jsou to ty okamžiky, které jsou dány tím, že jsme první a jedineční. Nikde nenajdete návod, jak věci udělat, připravit. Ale doposud jsme se s těmito situacemi vždy popasovali se ctí, a získali tak nové zkušenosti a posunuli se o kus dál.

V čem si myslíte, že mají soutěže jako je naše Firma/ Živnostník roku výhodu a přidanou hodnotu?
Je obrovskou radostí vidět, kolik skvělých, úžasných projektů v České republice máme, kolik chytrých a pracovitých lidí v této zemi máme. Díky Firmě/Živnostníkovi roku se povědomí o všech těchto úžasných projektech může šířit mezi odborníky i laickou veřejností. Reálně pak tyto projekty mohou mít obrovský dopad na život každého z nás.

Jaké máte teď největší plány ve svém podnikání?
Vyvíjíme a certifikujeme nové produkty. Expandujeme do Evropy i mimo Evropu.

Co bude vaším největším cílem pro letošní rok?
Dokončit certifikaci prvního zdravotnického prostředku v Evropě obsahující lidskou tkáň.