Můžeme se těšit na přehlídku nadupaných firem a neotřelých živnostníků

17.7.2023

Přihlášky do letošního ročníku podnikatelských soutěží se uzavřely a vše svědčí o tom, že nás čeká pestrý a skutečně výživný podzim. Už teď se těšíme a Vy se můžete těšit s námi. Začneme na krajském kole v Plzni už 7. září a celou roadshow zakončíme 26. října v Praze.

Během léta bude na základě podnikatelských příběhů a ekonomických ukazatelů vybráno deset krajských finalistů jak v kategorii Firma roku, tak v kategorii Živnostník roku pro všechny kraje České republiky. Finálové „desítky“ se pak představí na podzim krajským porotám, které budou rozhodovat o krajských vítězích a zároveň o postupujících do celorepublikového klání. Cesta k úspěchu, medializace, představení se potenciálním novým klientům, podnikatelský networking, ale především spousta zábavy a nezapomenutelných zážitků je před námi!

Krajskými večery bude provázet moderátor České televize Radek Erben. Vyhlašovatelem již 18. ročníku podnikatelských soutěží jsou Hospodářské noviny. Cílem podnikatelských soutěží je především rozvoj českého podnikání a podpora malých a středních firem.

Loňským vítězem kategorie Živnostník roku se stal zemědělec Jan Bošina z Vernéřovic na Broumovsku. „Naše rodina hospodaří ekologicky na 400 hektarech v broumovském výběžku. Chováme masný skot, prasata plemene mangalice a drůbež. Veškeré maso zpracováváme na vlastní porážce a bourárně, a poté prodáváme ve farmářském krámku na farmě,“ přiblížil svoji práci Jan Bošina.

Mezi firmami vloni celorepublikově zazářila ostravská společnost BioHealing, která se zabývá vývojem inovativních perinatálních léčivých produktů. Jedná se o unikátní technologii zpracování chráněnou jak českým, tak evropským patentem. „První oblastí, do které jsme s amniovou membránou pronikli, byla oftalmologie, kde byla velká poptávka a nedostatečné řešení problému například u vředu oční rohovky,“ uvedla ředitelka společnosti Iveta Schmiedová.

Harmonogram krajských kol