Na Hradecku jsou podnikatelskými šampióny lektorka angličtiny a výrobce hodinek PRIM

4.10.2023

V Královéhradeckém kraji zvítězila a PwC Firmou roku 2023 se stala společnost ELTON hodinářská, výrobce hodinek značky PRIM. Mezi živnostníky nejvíce zaujala a titulem MONETA Živnostník roku 2023 Královéhradeckého kraje se může pyšnit online lektorka angličtiny Petra Šolcová.

„Jsem online lektorka angličtiny s úsměvem a pomáhám dospělým začít rozumět, myslet a mluvit anglicky s lehkostí, bez stresu a přehnaného úsilí, aby překonali jazykovou bariéru v angličtině jednou provždy a mohli si splnit své životní sny,“ říká vítězná živnostnice Petra Šolcová. Učí převážně prostřednictvím hybridních online kurzů, což je kombinace videokurzu a její přímé podpory. Vytváří vlastní výukové materiály a přináší do výuky nové trendy ze zahraničí. Klienti se mohou vzdělávat kdykoliv a odkudkoliv. V nedávné době založila vzdělávací online platformu Englishka.cz a vede největší anglický online klub v České republice, ve kterém se angličtině věnují tisíce lidí, komunikují spolu, učí se a navzájem se podporují. K dispozici mají stovky praktických videolekcí s angličtinou, audionahrávek, sad slovíček do chytrých aplikací a dalšího vzdělávacího obsahu. Cizím jazykům se profesně věnuje dvacet let. Klienti chválí velkou škálu možností učení, to, že mají v učení angličtiny volnost a svobodu, oceňují stálý přísun motivace, velkou podporu a celkovou péči, jedinečné materiály pro učení angličtiny.

„Vzdělávání v oblasti jazyků je bezpochyby důležitou věcí. Určitě zaujalo, že angličtina v jejím podání není jen o učebnicích. Hledá i nové způsoby učení, které prostupují celým dnem i různými prostředími. Má nejvíce žáků tohoto způsobu výuky v České republice. Vyučuje navíc také další lektory. Sama se ještě do budoucna hodlá věnovat nadační činnosti směrem k hendikepovaným dětem,“ ohodnotila vítěze za porotu Jiřina Váňová z MONETA Money Bank.

Na druhém místě skončil Luboš Blaha, zpracovatel, dovozce, prodejce minerálů a drahých kamenů a provozovatel galerie minerálů. Třetí příčku obsadil Jan Jirman věnující se chovu včel, výrobě medu a výrobě a prodeji včelích úlů.

Vítězná společnost ELTON hodinářská vyrábí náramkové hodinky PRIM. „Způsob, jakým hodinky vyrábíme, je ojedinělý a zvládne ho okolo dvaceti firem na celém světě. Většina komponentů, a to včetně inhouse strojku, je vyráběna pod jednou střechou,“ říká generální ředitelka Renata Červenák Nývltová. V manufaktuře vznikne nápad, ručně malované skici, grafický i konstrukční návrh a poté kompletní výroba včetně balení, marketingu a obchodu. Plánem je i v budoucnu zůstat manufakturou a ponechat hodinkám PRIM punc malosériovosti, umění českých hodinářů a exkluzivity významného brandu. Úspěch v posledních letech zaznamenávají jak inovované ikonické modely, tak zejména hodinky nesoucí příběh. Těmi se také cíleně rozšiřuje portfolio zákazníků. Konkurenci z hlediska způsobu výroby a délky historie v České republice společnost nemá. Obrovským úspěchem jsou klienti, kteří kupují hodinky pravidelně, ke značce se vracejí. Firemní hodnotou je značka, která píše historii od roku 1949.

„Určitě je to o skvělé tradici, kvalitě a vlastní výrobě komponentů. Mají hodinky promyšlené do posledního detailu, každý typ hodinek je spojený s vlastním příběhem. Limitované edice hodinek jsou zároveň skvělou investicí. Zaměřují se na jedinečnost, je to výborná prezentace nejen regionu,“ okomentoval volbu poroty Jiří Jakoubek z PwC Česká republika.

Stříbro si odváží společnost MZ Liberec, výrobce medicinálních komplexů pro urgentní péči. Bronz bere firma AWOCADO, vývojář a výrobce vzdělávacích her o přírodě.

V doprovodné kategorii MONETA Živnostník roku Srdcař, která v každém kraji oceňuje živnostníky, kteří dokázali překonat nejrůznější nástrahy podnikání, a přeci to nevzdali, zvítězil a toto ocenění v Hradci Králové získal Luboš Blaha, který zpracovává, dováží a prodává minerály a drahé kameny a také provozuje galerii minerálů.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží PwC Firma roku 2023 a MONETA Živnostník roku 2023 se uskuteční 14. prosince na pražském Žofíně.

„Stejně jako se obou soutěží pravidelně účastní podnikatelské subjekty ze všech krajů, tak i naše stavební Skupina, která zastřešuje přes dvě desítky tradičních společností, pracuje na projektech po celé České republice. Synergie je o to těsnější, že ať už se jedná o dopravní stavby, budovy, vodní díla či městský mobiliář, vytváříme lepší podmínky pro život i podnikání. Sílu nastartovat další rozvoj jednotlivých regionů mají také inovace, které otvírají nové možnosti díky využívání nejmodernějších technologií nebo materiálů. To vidíme i v našem segmentu. Jsme proto rádi, že na inovativní postupy ve firmách upozorňují i soutěže Firma roku a Živnostník roku,“ sdělila Iveta Štočková, vedoucí útvaru komunikace a marketingu Skupiny VINCI Construction CS.

PwC Firma roku 2023 Královéhradeckého kraje:
1. ELTON hodinářská, a.s. – výrobce hodinek PRIM (Nové Město nad Metují)
2. MZ Liberec, a.s. – výroba medicinálních komplexů pro urgentní péči (Rudník)
3. AWOCADO s.r.o. – vývoj a výroba vzdělávacích her o přírodě (Hradec Králové)

MONETA Živnostník roku 2023 Královéhradeckého kraje:
1. Petra Šolcová – on-line lektorka angličtiny (Chvalkovice)
2. Luboš Blaha – zpracování, dovoz, prodej minerálů a drahých kamenů, galerie minerálů (Dvůr Králové nad Labem)
3. Jan Jirman – chov včel, výroba medu, výroba a prodej včelích úlů (Hronov)

MONETA Živnostník roku Srdcař 2023 Královéhradeckého kraje:
Luboš Blaha – zpracování, dovoz, prodej minerálů a drahých kamenů, galerie minerálů (Dvůr Králové nad Labem)

Ekonomicky nejúspěšnější firma roku 2023 Královéhradeckého kraje:
Servisbal obaly s.r.o. – tvůrce obalů (Dobruška)