Jaké jsou aktuální trendy v oblasti kancelářských prostor? Nejen na to nám odpovídal Adam Zvada, CEO & Founder společnosti Scott.Weber.

Mohl byste našim čtenářům na začátek představit, co je Scott.Weber Workspace a čemu se vlastně věnuje?
Scott.Weber se primárně zabývá poskytováním služeb v oblasti flexibilních kanceláří. Jde o specifický segment kancelářských prostor, který se v první řadě zaměřuje na pohodlí nájemce. Náš klient se nemusí starat o správu budovy, servis s tím spojený, ani zajišťováním dalších podpůrných služeb. Od toho jsme tu my. On se tak může plně soustředit na svou práci a budování spokojenosti svých zaměstnanců. Společnost jsem založil v roce 2009 a za těch 13 let, co v Česku působíme, se nám podařilo vypracovat se na lídra v oblasti flexibilních kanceláří. V současné době poskytujeme v našich 12 pražských centrech 4 300 pracovních míst. To odpovídá asi třetině trhu.

Komu jsou vaše služby primárně určeny?
Největší skupinu našich klientů tvoří středně velké firmy, které se na trhu pohybují už nějakou dobu. Naše služby ale může využít prakticky každý. Ať už se jedná o velkou mezinárodní korporaci s několika stovkami zaměstnanců, rozjíždějící se startup, nebo jednotlivce – vždy jsme schopni nabídnout řešení odpovídající jejich požadavkům.

Předpokládám, že se ve vašich kancelářích potkává průřez všech generací. Pozorujete nějaké rozdíly v tom, jakým způsobem ke svému pracovišti jednotlivé generace přistupují? 
Objevují se určité trendy spojené s nástupem „generace Z“ do pracovního procesu. Mladí lidé si chtějí řídit čas, který stráví prací, sami. Model, ve kterém lidé tráví každý den 8 hodin v jedné kanceláři na jednom místě, je pro ně passé. Potřebují dynamické prostředí plné zážitků, které jim klasické kanceláře nejsou schopny nabídnout. V práci se v první řadě chtějí cítit dobře a vytvářet nové kontakty – což ovšem neznamená, že by pracovali méně než ostatní. Naopak si myslím, že bychom si z jejich přístupu měli v některých ohledech brát příklad.

Hlavní rozdíl vidím v odlišném vnímání práce jako takové. Zatímco starší generace se snaží striktně oddělovat práci a volný čas, pro mladé se toto rozdělení do jisté míry stírá. Svůj pracovní den se snaží prožít tak, aby dával smysl hlavně jim samým, aby z něj měli maximální osobní přínos. Svými pracovními návyky zkrátka nová generace úplně rozbíjí klasické zaběhlé pořádky. A je to dobře, protože je díky tomu v práci mnohem spokojenější a produktivnější. Pro nás je to nesmírně inspirativní a jdeme tomuto trendu naproti. 

Jaký je rozdíl mezi běžnými kancelářemi a prostory, které nabízíte?
Tradiční vnímání kanceláří je dnes už přežité. Čím dál tím víc se hledí na potřeby a požadavky zaměstnanců a věřte mi, že jejich životním ideálem rozhodně není každé ráno přijít do hlučného open-space prostoru plného lidí, odsedět si tam 8 hodin a pak zase jet přes celé město zpátky domů. Stejně jako se vyvíjejí moderní technologie a spolu s nimi celá společnost, tak se mění i kanceláře. Zaměstnanci chtějí více svobody, a to se nebavíme jen o benefitech typu home office. Nechtějí v práci jenom dřít. Důležitým aspektem je vzájemné setkávání a tvorba firemní kultury. Aby byl zaměstnanec schopný odvádět práci na 100 %, musí mít k dispozici prostředí, které mu to bude umožňovat. To je něco, co se mu snažíme poskytnout. V našich kancelářích proto najdete prostory pro intenzivní týmovou práci, tiché místnosti pro plnou koncentraci a nespočet eventových prostorů. Nejde však pouze o výhody pro zaměstnance. Firmám způsobuje provoz vlastních kanceláří nejedno nepříjemné úskalí. Často k nám přichází právě proto, že už je nebaví tyhle problémy řešit. Vtipné je, že ačkoliv se na nás zpočátku obracejí kvůli jistotám v podobě kvalitního zázemí a vybavení, nakonec u nás zůstávají zejména kvůli komunitě, kterou v našich centrech vytváříme.

Scott.Weber dlouhodobě patří mezi přední poskytovatele flexibilních kancelářských prostor v Česku. Co dokážete zákazníkům nabídnout navíc ve srovnání s konkurencí? 
Nemyslím si, že se jedná o nějaké konkrétní tajemství nebo speciální ingredienci. Řekl bych, že jsme tam, kde jsme, zejména díky tomu, že se nesnažíme všude hledat zkratky a vše děláme opravdu poctivě. Dbáme na to, aby každá z našich lokalit beze zbytku naplňovala naše vysoké standardy. Zvláštní péči věnujeme především budování komunity a přinášení zážitků. Každému zaměstnanci, který se v našich prostorech pohybuje, chceme zprostředkovat ten nejlepší pracovní den. Dnes už ale dávno neplatí „one space fits all“, a každý od takového dne očekává něco trochu jiného. Vycházíme proto z modelu pěti základních typologií osobnosti. Extrovertům například umíme nabídnout otevřené lounge, kde mohou networkovat, socializovat se a navzájem spolupracovat. Svědomitým samotářům zase poskytujeme tradiční dedikované kanceláře. Ať už je člověk jakýkoliv, vždy si u nás najde místo, které mu bude vyhovovat. V našich kancelářích se potkávají stovky zaměstnanců pracující v celém spektru různých zaměření a naší ambicí je z center Scott.Weber vytvořit místo, kde bude každý z nich spokojený. 

Nedávno jste otevřeli v pražském Karlíně nové centrum Rustonka, které je v pořadí už vaše dvanácté. Co jej odlišuje od jiných kancelářských prostor v této oblasti? 
Karlín je zajímavou a velmi specifickou lokalitou. Od povodní z roku 2002, které jej úplně zdevastovaly, ušel opravdu dlouhou cestu. Postupně se proměnil v moderní čtvrť plnou života a lidí, kteří chtějí něco dokázat. Takový jsem aspoň z Karlína měl vždy pocit já. Rustonka, která je naším již třetím centrem v této oblasti, takovou energii ztělesňuje. Co se týká srovnání s okolními kancelářemi, myslím si, že rozdíl se pozná teprve uvnitř – nejen z hlediska našich interiérů, ale i z hlediska DNA, kdy člověk začne pronikat do mikrokosmu flexibilních kanceláří, do místní komunity. Tehdy zjistí, že Rustonka, stejně jako naše další centra, nabízí unikátní možnost být součástí různorodého kolektivu. A to je velmi stimulující.

V jakých dalších lokalitách můžeme vaše flexibilní kanceláře najít? Plánujete kromě Rustonky otevírat i další centra?
Kromě tří karlínských center, která jsem již zmínil, máme po celé Praze dalších devět lokalit. Dvě leží v samém srdci města. Konkrétně v moderní budově Flow na Václavském náměstí a v ulici Revoluční. Dvě centra máme také v Holešovicích. Kanceláře provozujeme i v Dejvicích, na Vinohradech, Chodově, Pankráci či Smíchově. Máme zásah skoro po celé Praze, což s sebou nese řadu výhod. Firmy například mohou pro zaměstnance namísto jedné velké kanceláře, kam by museli dojíždět přes celé město, zřídit několik menších pracovišť v centrech, které mají blízko domova. Co se týká otázky dalších center, mohu zatím říct jen to, že neustále hledáme další lokality, které by zapadaly do koncepce Scott.Weber, a jednu nebo dvě další už máme vyhlédnuté. 

Všechna vámi provozovaná centra se nachází v Praze. Máte v plánu do budoucna expandovat i mimo hlavní město? 
Určitě. Praha je místem, kde to pro Scott.Weber vše začalo. Nyní jsme však největším poskytovatelem flexibilních kanceláří nejen v Praze, ale i v celé České republice. Postupně tak uzrál čas na to začít se poohlížet po dalších městech, kam by bylo možné dále expandovat. Segment flexibilních kanceláří na rozdíl od běžných kanceláří dlouhodobě vytrvale roste. Většina flexibilních kanceláří je však stále v Praze. Expanze do dalších částí republiky tak dává smysl i z toho hlediska, že bychom mohli nabízet našim klientům lokální kanceláře pro mimopražské zaměstnance, kteří by se tak nemuseli stěhovat za prací do hlavního města. Práce by se zkrátka přestěhovala za nimi. 

V rozhovorech často zmiňujete, že lidé chtějí v práci prožít hezký den, získávat nové inspirující zážitky, poznávat jiné lidi. Nechtějí rutinu. Je pro vás tento aspekt prioritou, na které stavíte všechna vaše centra?
Well-being zaměstnanců pro nás byl vždy na prvním místě. Spokojený zaměstnanec je produktivní zaměstnanec. Kromě prostředí určeného k práci proto v porovnání s běžnými kancelářemi dedikujeme značnou plochu každého z center i tomu, co bývá bohužel v našem oboru často výrazně podceňováno – odpočinku. Jednou z nejdůležitějších funkcí kanceláří je socializace zaměstnanců. Je to právě jejich vzájemné spojování, které vede k novým myšlenkám, nápadům a inspiraci. To je také jedním z důvodů, proč se mnoho firem po pandemii vrací z home office zpět do kanceláří. Absencí vzájemného kontaktu zaměstnanců trpěla obzvlášť firemní kultura. Je však nutné dát zaměstnancům dobrý důvod, proč se do kanceláře vrátit. Každý den v práci by měl být pro člověka zážitek.

Jak by podle vás měla vypadat ideální kancelář?
Ideální kancelář by měla zaměstnance podpořit ve všem, co potřebují během pracovního dne udělat. Nezáleží na tom, zda mají zrovna v plánu odpovídat na maily, obvolávat klienty, organizovat jednání v zasedací místnosti, nebo si jen tak odpočinout u šálku dobré kávy. Ideální kancelář by mu měla poskytnout prostředí, ve kterém bude schopen vykonávat všechny tyto úkony co možná nejefektivněji. A co je vůbec nejdůležitější, měla by mu je umožnit provést tak, aby u toho nevyrušoval své kolegy. Není totiž nic nepříjemnějšího, než když se snažíte soustředit na práci, zatímco vaši kolegové u vedlejšího stolu nahlas konverzují. Proto se v kancelářích Scott.Weber snažíme prostory určené pro jednotlivé úkony oddělovat. Zaměstnanci díky tomu mohou využít místnosti určené k telefonování a videohovorům či odpočinkové zóny, kde se můžou bez omezení bavit s kolegy, bez toho, aby rušili při práci ostatní.